Geen voedseldriehoek maar een werkplekdriehoek!

Onlangs verscheen de befaamde voedseldriehoek opnieuw in het nieuws. U weet wel, minder snoepen en meer water drinken. Vaak wordt vergeten dat dit niet alleen voor thuis geldt, maar ook voor uw werkomgeving: ruimte om uw benen even te kunnen strekken, informeel te overleggen, slimme ruimtes om u optimaal te kunnen concentreren … Volg even mee. Wij tonen hoe u tot een gezonde en stimulerende werkomgeving komt!

Flashback. We keren even terug naar het kantoor dat in de tweede helft van de vorige eeuw ontstond: een legertje werknemers, mooi op een rijtje samengetroept. Uiteraard aparte kantoren voor “den baas” en grote vergaderzalen waar iedereen zijn stoel moet hebben. Sounds familiar? Het zal u niet verbazen dat onderzoek aantoont dat deze werkomgeving nefast is voor zowel de mens als het bedrijf:

  • In de grote open ruimte waar u samen met collega’s zit, is er altijd wel iets dat uw aandacht afleidt. Al die prikkels verstoren uw concentratie en maken het moeilijk om echt productief te zijn.

  • Aan het bureau waar u werkt, kunt u ook zelden al uw taken gedaan krijgen. Vandaag de dag is de diversiteit in het takenpakket van een kenniswerker groter dan ooit tevoren.

  • En wat met telewerken? Essentieel bij telewerken is het regelmatige contact tussen medewerkers onderling – de klassieke kantooromgeving komt vaak niet tegemoet aan deze nood en staat telewerken eerder in de weg.

  • Voor het bedrijf vormt deze indeling ook een probleem: de constante onderbezetting van de werkplekken leidt tot een erg inefficiënt gebruik van de kantooroppervlakte. 

Gelukkig waait er vandaag een andere wind door het bedrijvenlandschap. Empowerment, employee engagement … We kijken met zijn allen stilaan op een andere manier naar werken en de omgeving waarin we dit doen. Bedrijven lijken stilaan écht door te hebben dat de waarde van de werkplek vele malen hoger ligt dan de kostprijs ervan. Een dynamische werkomgeving op basis van de werkplekdriehoek verhoogt de productiviteit en tevredenheid – bij mens én organisatie. 

Hoe ziet zo’n omgeving eruit, vraag u zich af?

We verschuiven dus langzaam maar zeker naar kantoren die inzetten op:

  • Werkplekken bieden ondersteuning voor ontmoetingen, samenwerking en creativiteit

  • Voor echte concentratie worden aparte, tijdelijke werkplekken vrijgemaakt

  • Work-life balans wordt Work-life integration: het een vult het ander aan

  • En last but not least: lekkere koffie en healthy food

Dit impliceert uiteraard ook een beweging weg van werkplekken in open space en klassieke vergaderzalen. Ze kunnen met moderne technieken veel slimmer worden ingericht om mens en organisatie te steunen. U begrijpt dat individuele, gesloten directiekantoren in dit proces meer en meer verdwijnen.

U merkt het: kantoorontwerp kan uw organisatie versterken.

U krijgt van EFF3CT ondersteuning om de stap te zetten naar een meer performante en meer tevreden organisatie. Bel ons gerust eens op voor een vrijblijvende babbel – de koffie staat klaar.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x