Omdat 100% inzetten op een landschapsbureau niet loont

Overweegt u een open werkruimte voor uw medewerkers? Hou rekening met enkele vaak voorkomende problemen bij deze vaak voorkomende werkomgeving.

Het landschapskantoor kritisch onder de loep

Plaats besparen, teamwork bevorderen, een trendy look-and-feel… Redenen genoeg om voor een landschapskantoor te kiezen. Als ontwikkelaar van futureproof werkplekken maken we bij EFF3CT graag een stevige kanttekening bij het werken in een open office plan. 


Landschapsbureau: veel ruimte, veel beloftes?

In de jaren ’50 kreeg het traditionele cellenkantoor duchtige concurrentie van het landschapskantoor of de grote kantoortuin zoals het toen genoemd werd. Het was een vooruitstrevend kantoorconcept dat bedacht werd door het Duits architectenbureau Quickborner. In Amerika zwichtte Silicon Valley voor deze formule en sloopte meteen alle binnenmuren. Niet veel later sijpelde het open space plan wereldwijd door.

Het zag er niet alleen trendy uit maar beloofde ook fenomenale resultaten op de werkvloer, zoals een vlotte interne communicatie en slim ruimtegebruik. Maar, met de komst van Het Nieuwe Werken, komen de valkuilen van het landschapsbureau pijnlijk aan de oppervlakte.


Landschapskantoor meets Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken gaat verder dan tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Deze werkmethode zet, anno 2019, stevig in op resultaat: activity based working die de efficiëntie boost.

Daar knelt het schoentje met de kantoortuin die een ijzersterke concentratie vraagt en dat is allesbehalve vanzelfsprekend in een open kantoor. Bellen, brainstormen, berekenen en geconcentreerd werken: in een kantoortuin voert iedereen zijn taken in dezelfde ruimte uit.

Zo’n open workspace is een nachtmerrie voor wie gevoelig is aan visuele of auditieve prikkels. Met fouten en stress tot gevolg. Ook zijn individuele plaatsen in een gemeenschappelijke ruimte zelden gelijkwaardig. Een plaats naast het raam, de printer of de lift bijvoorbeeld verstoort het werkritme.


Futureproof werkplekken in een combinatiekantoor

Heeft u zelf al ondervonden dat efficiënt werken niet eenvoudig is in een open kantoor? Ook aan Harvard University delen ze deze mening. Het is wetenschappelijk bewezen dat medewerkers minder productief zijn in een kantoortuin.

Al hoeft u het landschapskantoor niet 100% overboord te gooien. Het Nieuwe Werken zet in op een combinatiekantoor met ontspannende loungeplekken, afgesloten belcellen, akoestische isolatie, kleine overlegplekken, gesloten of halfopen bureauruimtes… Dit kan zonder probleem geïntegreerd worden in een open space plan. Ga voor een efficiënter ruimtegebruik en meer productiviteit.


Een efficiënte en productieve kantooromgeving dankzij EFF3CT

EFF3CT ontwikkelt futureproof werkplekken. We observeren, analyseren en concluderen hoe er vandaag in uw onderneming gewerkt wordt. Wanneer is er concentratieverlies? Wie werkt nauw samen met wie? Waarom wordt er een vergaderruimte opgezocht? 

We rollen een geoptimaliseerde werkomgeving uit op maat van uw bedrijf, uw cultuur en uw medewerkers. Uw werkwijze wordt geoptimaliseerd met expertise en design. Van glazen wanden tot akoestische isolatie, van cubicles tot ontspanningszones. Met toekomstgerichte workspaces, kantoormeubelen en -materialen gaat (samen)werken voelbaar vlotter. Zo besparen onze realisaties ruimte, tijd en geld voor u.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x