Ons boek: Over Het Nieuwe Werken in België

Gerd Steegmans, workplace strategist bij EFF3CT, schreef mee aan het boek over Het Nieuwe Werken waarbij 6 cases in België uitvoerig aan bod komen over de verschillende domeinen: bricks, bites, behaviour maar ook processen en telewerken

Een boek over Het Nieuwe Werken, dat moest toch al lang bestaan. Nochtans, wanneer ik zo rond november 2015 de vraag krijg van Bart Van Roey, zaakvoerder van ihop, om samen een boek te schrijven, bleek dit niet zo te zijn. Enig kwalitatief onderzoek leverde voornamelijk literatuur voor en door de Nederlandse markt op en hier en daar wel iets uit onze contreiën. Het idee van Bart was dus niet zo gek en vooral de manier waarop het boek tot stand zou komen bleek ontegensprekelijk uniek. 

Het unieke ligt aan een combinatie van factoren. In de eerste plaats komt het tot stand door middel van co-creatie tussen 5 co-auteurs en dit in het welbekende Microsoft-programma OneNote. Toekomstige kopers van het boek beschikken dus niet alleen over de papieren versie van het boek maar ook over de OneNote-versie die nog veel meer informatie zal bevatten en audiovisueel materiaal waarvoor geen plaats was in het boek. We voorzien zelfs de mogelijkheid om over de topics in interactie te gaan met onze lezers.

Met 5 co-auteurs zijn we dus, om vanuit een 360° perspectief te kijken naar 6 Belgische organisaties en bedrijven die Het Nieuwe Werken succesvol hebben ingevoerd. De 5 co-auteurs bekijken elk vanuit hun eigen specialisatie naar de projecten en brengen de case tot leven in het boek. Bricks (de fysieke werkomgeving), Bites (de ICT-tools), Behaviour (de cultuur) maar ook processen en telewerken worden uitgelicht. Telkens gingen we op zoek naar de manier waarop de projecten werden aangepakt, welke de valkuilen en succesfactoren zijn maar vooral hoe deze nieuwe manier van werken bijdraagt tot de performantie van de organisatie of bedrijf én het welzijn van de medewerkers. Wie zijn nu die co-auteurs? Wel ik stel ze graag even aan je voor: 

  • Bart Van Roey, initiatiefnemer voor het boek en zaakvoerder van ihop. Bart behandelt het luik over de ICT-Tools
  • Ilse Schorrewegen, coach en kantelaar bij Kantelpunt. Ilse behandelt de menselijke aspecten en de cultuurchange. 
  • Eddy Janssen, partner bij Ideas at Work. Eddy onderzoekt, samen met Carla Godts, de processen die werden aangepast. 
  • Viviane Kock, zaakvoerster van Nestyourdesk. Viviane bekijkt de werkplek thuis en telewerken vanuit HR-standpunt. 
  • En natuurlijk mezelf die alles wat betreft het gebouw, het werkplekconcept en de inrichting fileer :-)

De cases zelf, want daar draait het natuurlijk allemaal om, zijn niet de minste! U komt in ons boek alles te weten over hoe AXA, EASI, Getronics, Vlaamse Overheid en MLOZ (Onafhankelijk Ziekenfonds) hun organisaties hebben geshaped rond Het Nieuwe Werken. Al onze dank gaat uit naar hun medewerking en bereidheid om ons achter de schermen te laten meekijken. Op dit ogenblik zijn wij onze teksten aan het klaarstomen om het boek klaar te hebben tegen najaar 2017. Stay tuned!

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x