Alles verandert, alleen de fluïde werkomgeving is een blijver

Strakke werkomgeving aanpassen aan de nieuwe noden voor vergaderen en samenwerken? Tijd om de kaart van de fluïde werkomgeving te trekken.

De ene dag werken uw collega’s thuis, de andere dag staan ze te trappelen om op kantoor intens te vergaderen of enthousiast nieuwe projecten te lanceren. Maar is uw werkomgeving op kantoor daarop voorbereid?

De tijd dat iedereen braaf aan een bureautje zijn ding zat te doen? Die is definitief voorbij. Voortaan bepaalt de agenda de werkplek. Omdat individueel werken meestal thuis gebeurt, zal het kantoor meer als vergader- en samenwerklocatie dienst doen.


Fluïde werkomgeving is de toekomst

Hoewel, plots kan de toestand volledig veranderen. Bijvoorbeeld door verstrengde of alsmaar wisselende gezondheidsmaatregelen – al hopen we daar zeker niet op. Of door nieuwe vergader- en samenwerkmethoden die in uw organisatie ontstaan. Of door een vernieuwende aanpak of meer medewerkers die aangeworven worden …

Voeg daar de niet te stoppen innovatie aan toe. Vergaderingen worden een mix van reëel en virtueel. De kwaliteit en de mogelijkheden van vergadersoftware en -platforms zullen met rasse schreden vooruitgaan.  

Al die nieuwe wendingen wakkeren de vraag aan voor een fluïde werkomgeving – niet te verwarren met de fluïde organisatie waar HR-managers het vaak over hebben. Maar wat is die fluïde werkomgeving dan precies?


Nodig: concrete aanpak voor uw fluïde werkomgeving

Een strakke werkomgeving is passé. U moet in staat zijn om vlot in te spelen op allerlei soorten – en dus onvoorziene – omstandigheden.

Om dat te kunnen, stippelt u best een concrete aanpak voor uw fluïde werkomgeving uit. Het doel is niet alleen dat u nú een oplossing biedt voor de noden van uw medewerkers. Maar ook in de toekomst, wanneer ingrijpende veranderingen of evoluties dat noodzakelijk maken.

Wilt u meteen een concrete oplossing? Vanuit EFF3CT hebben we voor onze klanten oplossingen om op de fluïde werkomgeving in te spelen.

Die oplossingen zijn concreet en allesomvattend: van vergaderbooths tot software om de omgeving te managen. Plus formules op maat zodat u soepel kunt beantwoorden aan de werkplekbehoeften van uw medewerkers en uw organisatie.

Kortom, blijf luisteren naar medewerkers, plan strategisch en schakel elke dag naar de toestand van morgen.


Hoe doet u dat precies? Lees ons visiemanifest ‘Waarom hybride werken de toekomst heeft’ – Inclusief het ‘Tienstappenplan naar een hybride werkstrategie'.


Schrijf in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x