Een gedragen visie voor een happy workplace!

Een duidelijke visie op het Nieuwe Werken leidt uw werkomgevingsproject naar een denderend succes.

Hoe performant is uw team? Sneller en beter presteren kan dankzij allerlei businesstools: verkoopgerichte opleidingen, motiverende incentives, glimmende bedrijfswagens … En dikwijls helpt het niet. Hoe komt dat toch?

Organisaties begrijpen vaak niet hoe groot de impact van een gezonde en stimulerende werkomgeving is. Uw medewerkers hebben nood aan een omgeving die bij hen dag in dag uit het beste naar boven haalt.


Met talent win je wedstrijden, maar met teamwork en intelligentie win je kampioenschappen. 

– Michael Jordan, basketballegende

Gedeelde visie als sterke basis

Maar hoe begint u aan zo’n omgeving? Onze ervaring leert dat een sterke en gedeelde visie fundamenteel is voor het slagen van zo’n project. Wat zijn daar de redenen voor? 


1. Toetssteen

De visie fungeert als toetssteen als u beslissingen gaat nemen. Ze stelt u in staat consequent en systematisch te handelen. Dat resulteert in sterk ingekorte beslissingstermijnen, mooie efficiëntiewinst én een congruente oplossing.


2. Efficiëntie

Uw mensen gaan met u mee in de visie. De stap naar een nieuwe werkomgeving veroorzaakt minder weerstand. U zet daardoor tijd en middelen altijd op de meest efficiënte manier in.


3. Eenheid

Er is een eenheid in de redenen waarom. Het waarom van de verandering ligt met deze aanpak mooi in lijn met het waarom van de mensen en de organisatie. Als ze te ver uit elkaar liggen, kan er snel wrevel en frustratie ontstaan. Dat is nu niet het geval.


Stappenplan naar optimale werkomgeving

De ideale werkomgeving moet een ruimte zijn waar iedereen zich kan in terugvinden. Beslissingnemers zorgen er best voor dat een verandering van werkomgeving door iedereen in de organisatie gedragen wordt. Hoe begint u daar nu concreet aan? 

Met dit stappenplan bereikt u de optimale werkomgeving:


1. Peil naar de basis

Peil in een interactieve workshop naar de basiselementen die bepalend gaan zijn voor de huidige én de nieuwe werkomgeving. Houd de waarden en cultuur van het bedrijf goed in het oog, maar durf ook de stap vooruit te zetten en te innoveren. Schets ook het competitieve kader waarin de organisatie actief zal zijn in de nabije toekomst.


2. Leg doelen vast

Koppel aan deze basiselementen concrete doelstellingen. Waarom veranderen we? En op welke manier kan dit onze organisatie verbeteren en bijdragen tot de strategische doelstellingen? Goed opgestelde KPI’s helpen u om visie én project op koers te houden.


3. Teken de krijtlijnen uit

Bepaal de krijtlijnen voor de toekomstige werkomgeving. Welk werkplekconcept zal u het best ondersteunen voor de realisatie van uw visie? De wereld rondom uw organisatie verandert razendsnel door allerhande technologische innovaties. Welke werkomgeving stelt uw organisatie in staat die uitdagingen met succes aan te gaan?


Het antwoord op deze laatste vraag is niet eenduidig. Vast staat wél dat de recepten van de afgelopen decennia niet zullen volstaan om de nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. De klassieke combinatie van een open space met diverse gesloten kantoren en grote meetingrooms biedt geen antwoord. Met tools als de werkplekdriehoek kunt u daarentegen uw werkomgeving futureproof maken.


Wilt u samen met EFF3CT uw organisatie performanter én gemotiveerder maken?
Contacteer ons voor een toekomstgerichte babbel.




Schrijf in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x